Beltéri ajtó:

A beltéri ajtó mint ahogy a neve is mutatja a belső terek elválasztására szolgál egy ház vagy lakás belsejében . Ennek a funkciónak köszönhető , hogy belső tereinkben szeparált helyiségeket tudunk létre hozni . Ezzel kialakítva intim privát szféránkat , elhatárolódva a közösségi terektől – konyha- nappali.

Beltéri ajtó anyaga:

 

Az általunk gyártott beltéri ajtók alapanyag választéka a következő:

– Tömör tölgy

– Furnéros

-és ezek keveréke , ahol a különböző anyagokat a tölgyfát és a furnéros felületeket keverjük esztétikai és statikai okokból.

Beltéri ajtó szárny szerkezet és forma:

Tömörfa

Tömör tölgy fából készült hagyományos kontraprofilos kivitelű beltéri ajtó. Utólag szerelhető átfogó tokkal felül díszítő párkánnyal. 

Furnéros

A furnéros beltéri ajtó legtöbbször egy sík felületű , bemélyedések és bemarások nélküli felület . Itt a maganyag általában furatolt , vagy tömör forgácslap élfával körbe zárva, Mi a rácsbetétes verziót nem preferáljuk. Az esztétikai megjelenést a furnér alapanyagok és formák vég nélküli változataival tehetjük egyedivé.

Mostanában egyre többször előfordul , hogy a tömör fa beltéri ajtók mintájára frízes betétes megoldást használunk , nyilván ennek az ára sokkal kedvezőbb mint a tömör tölgy .

Beltéri ajtó tok és nyitási lehetőségek:

Cégünk a falc nélküli „stumpfos” , úgynevezett síkban záródó nyitási opciót használja . Gyakorlatilag falcos ajtót szinte nem gyártunk. Tok megoldások közül utólag szerelhető átfogó tokot használjuk rejtett pánttal (Tectus TE 240 3D) pánt tartó lemezzel szerelve. Mágneses zár és állítható zárlemez. Zárás csillapító és zaj gátló gumi tömítéssel.

Nyitási irányok:

 

 

 

-Jobbos nyíló

-Balos nyíló

 

Beltéri ajtó tok borítás:

A tok borítás készülhet tömör fából és furnérozott kivitelben. Szerkezetileg kifutó vagy gérbe vágott verzióban. A furnérozott verzió lehet sík furnérozott vagy vákuum furnérozott.